Nu på kvällen bakade jag bananmuffins med choklad i. Meningen var att Elias skulle vara med och hjälpa mig, men han var bara med och hjälpte mig i början med att plocka fram alla ingredienser innan han tröttnade...men när dom var klara så var han snabb med att äta dom, haha... ingredienser bananmuffinsbananmuffins in the makingbananmuffinsbananmuffins med choklad
  • 150 gram smör
  • 2dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 2 bananer
  • 4 dl vetemjöl
  • choklad (jag använde marabous mjölkchoklad!)
  1. Mät upp smör och socker och lägg i en bunke och låt den stå framme så att smöret blir rumsvarmt så att det blir mjukt.
  2. Ställ stora muffinsformar på en plåt.
  3. Rör smör och socker till en jämn smet, gärna med elvisp.
  4. Tillsätt bakpulver och vaniljsocker. Vispa ihop till en jämn smet (ca 5-10 sekunder med elvisp).
  5. Blanda i äggen ett i taget under kraftig omrörning (ca 5-10 sekunder med elvisp för varje ägg).
  6. Skala bananerna och mosa dem med en gaffel på en tallrik.
  7. Tillsätt bananmoset och vetemjöl och rör snabbt ihop till en jämn smet. (Rör ihop för hand eller med elvisp på lägsta hastighet, rör/vispa inte längre tid än att det är blandat.) och tillsätt sedan hackad choklad. Fyll muffinsformarna till ¾ med smet.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter i 200°C.
bananmuffins och kaffe
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress