



- 150 gram smör
- 2dl socker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 ägg
- 2 bananer
- 4 dl vetemjöl
- choklad (jag använde marabous mjölkchoklad!)
- Mät upp smör och socker och lägg i en bunke och låt den stå framme så att smöret blir rumsvarmt så att det blir mjukt.
- Ställ stora muffinsformar på en plåt.
- Rör smör och socker till en jämn smet, gärna med elvisp.
- Tillsätt bakpulver och vaniljsocker. Vispa ihop till en jämn smet (ca 5-10 sekunder med elvisp).
- Blanda i äggen ett i taget under kraftig omrörning (ca 5-10 sekunder med elvisp för varje ägg).
- Skala bananerna och mosa dem med en gaffel på en tallrik.
- Tillsätt bananmoset och vetemjöl och rör snabbt ihop till en jämn smet. (Rör ihop för hand eller med elvisp på lägsta hastighet, rör/vispa inte längre tid än att det är blandat.) och tillsätt sedan hackad choklad. Fyll muffinsformarna till ¾ med smet.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter i 200°C.
